Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κρατήσαμε την Ελλάδα «όρθια»… και γονατίσαμε τους Έλληνες!

Του Κώστα Φ. Μαραγιάννη Φιλολόγου Δημοτικού Συμβούλου Θέρμου Αιτ/νίας
 Μια αγαπημένη πρόταση που επαναλαμβάνεται τελευταία στερεότυπα από τους υπερασπιστές του μνημονίου και τους συμμετέχοντες στην κυβέρνηση των δυόμιση ετών, όπως επίσης και από τους δημοσιογράφους και δημοσιογραφούντες των καναλιών, είναι ότι «κράτησαν την Ελλάδα όρθια» με τις αποφάσεις τους, την γλίτωσαν από τη χρεοκοπία και έτσι υπάρχουν μισθοί και συντάξεις, τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, πετρέλαιο και φάρμακα. Είναι συγκεκριμένες φράσεις και προτάσεις που δεν επιλέχτηκαν τυχαία και χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον, από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό, κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Απέβλεπαν στον ....
επηρεασμό του θυμικού των Ελλήνων και στον εκφοβισμό τους ,ώστε να αποδεχθούν τα επώδυνα και καταστροφικά μέτρα, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος .Μέτρα και αποφάσεις που διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, ξεθεμελιώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγούν σε μισθούς και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης και περιορίζουν την εθνική μας κυριαρχία.
Βασικός τους στόχος ο λαός να τρομοκρατηθεί και να πειστεί ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν που επέλεξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων που θέλουν να αρπάξουν με βίαιο τρόπο από το λαό, όλα αυτά που κατέκτησε με αγώνες πολλών ετών και οι ίδιοι έχασαν εξαιτίας της κρίσης της κερδοφορίας που περνάει σήμερα το κεφάλαιο, λόγω της υπερσυσσώρευσής του και της μείωσης της δυνατότητας των πολιτών να αγοράζουν και να καταναλώνουν τα προϊόντα που παράγει.
Ας δούμε, όμως, ποιος έχει σταθεί όρθιος από αυτή την κρίση και τα μέτρα και ποιος έχει κυριολεκτικά γονατίσει, με βάση αντικειμενικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περνούν στα ψιλά των εφημερίδων και ελάχιστα ακούγονται από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στήριξης της πολιτικής των μνημονίων και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που τα ακολουθούν.
# Όρθιες και κερδοφόρες στάθηκαν οι τράπεζες που επιχορηγήθηκαν από το κράτος με ποσά που ξεπερνούν τα 100 δις.ευρώ και θα ακολουθήσουν κι άλλα από το νέο δάνειο και καταληστεύουν τους πολίτες που έχουν στεγαστικά δάνεια και κάρτες με υπερβολικά επιτόκια από 15 έως 20%. Οι τράπεζες που δανείστηκαν 97,7 δις από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με επιτόκιο 1% και στη συνέχεια τα δάνεισαν στο ελληνικό δημόσιο με 5%.Αυτές που έχουν στο ενεργητικό το 2011, 697,4 δις ,εκτός από την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.
# Όρθιοι στέκονται οι φοροφυγάδες που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος σε βάρος των έντιμων και συνεπών πολιτών που με μεγάλες θυσίες καλούνται να πληρώσουν φόρους και χαράτσια.
# Όρθιες και ανέγγιχτες στέκονται οι 10000 OΦ ΣΟΡ εταιρείες που διακινούν ετησίως πάνω από 500 δις.ευρώ.
# Όρθιες στέκονται οι πολυεθνικές που καθημερινά ανεβάζουν τις τιμές και κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών που καθημερινά μειώνεται η αγοραστική τους αξία, εξαιτίας των περικοπών στις συντάξεις και τους μισθούς.
# Όρθιοι στέκονται οι μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων πάνω από το 250% στην αρχική τιμή που τα προμηθεύονται από τους παραγωγούς.
# Όρθιοι στέκονται οι κάθε είδους διαχειριστές της εξουσίας ,σύμβουλοι και παρασύμβουλοι υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, οι γνωστοί παρατρεχάμενοι της εξουσίας που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια που είχαν και στο παρελθόν.
# Όρθια έμειναν και στις θέσεις τους τα κάθε είδους λαμόγια και τρωκτικά που νέμονται τις κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα.
# Όρθιοι έμειναν αυτοί που έχουν τις καταθέσεις τους στις ελβετικές τράπεζες ή έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό και ποτέ το κράτος δεν εφάρμοσε το «πόθεν έσχες» και κυρίως το «πόθεν» και ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας μας για να έλθουν να αγοράσουν τα ακριβά φιλέτα αντί «πινακίου φακής».
# Όρθιοι στάθηκαν κάποιοι προνομιούχοι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που συνεχίζουν και σήμερα να απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια και προκλητικούς μισθούς(Βοηθός σερβιτόρου στα ΕΛ.ΠΕ. με ετήσιες αποδοχές 73.856 ευρώ, ανειδίκευτος εργάτης με 78.414,69 ευρώ, οδηγός στην ΕΥΔΑΠ με ετήσιες αποδοχές 66.957,43 προνόμια. Όλα το 2011. Εφημ. «Πρώτο Θέμα», 4-3-2012).
Και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων που ο καθένας μπορεί να αναζητήσει στο περιβάλλον του. Και βέβαια, αν αυτοί είναι οι εκφραστές της Ελλάδας , όντως η χώρα στάθηκε όρθια!
Ας δούμε, όμως, και τις άλλες κατηγορίες των πολιτών που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, σε τί κατάσταση βρίσκονται σήμερα, με την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σημειωτέον απ’ τις χώρες τις οποίες πέρασε ισοπέδωσε λαούς και τους οδήγησε στην εξαθλίωση και στην καταλήστευση του εθνικού τους πλούτου.
# Γονάτισαν οι μισθωτοί που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται πάνω από το 20 % σε πραγματικές τιμές, πέρα από την επιβάρυνσή τους από έκτακτες εισφορές επιπλέον φορολογίες και χαράτσια στα σπίτια τους.
# Γονάτισαν οι συνταξιούχοι που είδαν τη χαμηλή σύνταξή τους να περικόπτεται και να εξανεμίζεται από την ακρίβεια στην αγορά και την ουσιαστική έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης.
# Γονάτισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν τα προϊόντα τους να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής και τις τιμές των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων να εκτοξεύονται στα ύψη.
# Γονάτισαν οι έμποροι και οι επαγγελματίες που βλέπουν τη δουλειά τους να μειώνεται λόγω της ύφεσης και της έλλειψης της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών να αγοράζουν προϊόντα και απειλούνται άμεσα με λουκέτο όσοι απέμειναν και αντέχουν να πληρώνουν τα υπερβολικά νοίκια και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
# Γονάτισαν και απελπίστηκαν οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν καμιά ευκαιρία απασχόλησης και αναζητούν θέσεις στο εξωτερικό, ετοιμάζοντας τη νέα μετανάστευση του 21ου αιώνα.
# Γονάτισαν οι άνεργοι που αναζητούν θέσεις εργασίας με εξευτελιστικούς μισθούς που βλέπουν την ανεργία να εκτοξεύεται στο 21%, χάνοντας κάθε ελπίδα για εργασία και βλέπουν το κράτος να μειώνει το επίδομα ανεργίας στα 180 έως 360 ευρώ.
# Γονάτισαν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και είναι άστεγοι (πάνω από 20000),οι πεινασμένοι που τρέχουν στα συσσίτια που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά 400%!
Ακόμη και τα ίδια τα νούμερα τους διαψεύδουν για την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας μας. Γιατί σήμερα η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση και από την ίδια την Αργεντινή που συχνά την επικαλούνται ως παράδειγμα προς αποφυγήν λέγοντας χαρακτηριστικά: «θέλετε να ζήσουμε αυτά που έζησε η Αργεντινή, όταν χρεοκόπησε»; Η πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, μέχρι το τέλος του 2011, βρίσκεται στο 16%.Στην Αργεντινή, όταν χρεοκόπησε μειώθηκε κατά 20%.Στην Ελλάδα το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μέχρι το τέλος του 2011, μειώθηκε κατά 23%.Στην Αργεντινή της χρεοκοπίας μειώθηκε κατά 24%.Η ανεργία, ήδη βρίσκεται στο 21%. Στην Αργεντινή στο 24%, στο απόγειο της χρεοκοπίας (Γ.Δελαστίκ,εφημ. «Έθνος»,12/2/2012).
Αυτή, λοιπόν, είναι η πραγματικότητα για το ποια Ελλάδα, για το ποια πατρίδα κράτησαν όρθια. Κράτησαν όρθια την Ελλάδα της πλουτοκρατίας, της αρπαχτής, της λαμογιάς , της διαπλοκής ,των συμφερόντων, της φοροδιαφυγής, του βολέματος και της αναξιοκρατίας και βύθισαν, ακόμη πιο βαθιά, στην κρίση την Ελλάδα της εργασίας, του μόχθου, της εντιμότητας και όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν για να κρατήσουν πραγματικά όρθια τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές, που πάλεψαν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με το μόχθο τους εξασφάλισαν μια σύνταξη για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες των πολιτικών και άλλοθι στις ενέργειές τους που οδήγησαν τη χώρα και το λαό στην ταπείνωση.
Να ξέρουν, όμως, ότι η ιστορία είναι πολύ σκληρή. Με δικαιοσύνη και ευθυκρισία θα τους κατατάξει στους σωτήρες ή τους προδότες και τους επιλήσμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός συμπολίτη μας.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από την ομάδα διαχείρισης του blogs αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.