Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 7 Οκτωβρίου 2011





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διημερίδα ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα μέλη των εθελοντικών και διασωστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον Πύργο, στην μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας.

Η διημερίδα είναι προγραμματισμένη από καιρό και εντάσσεται στις τακτικές ενημερωτικές δράσεις της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 4.45 το απόγευμα της Τετάρτης με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα.

Την ίδια ημέρα και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, αρχικά ο γεωλόγος Νίκος Αγγελόπουλος, επικεφαλής......
 της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα αναπτύξει το θέμα τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων μετά από σεισμό ενώ στη συνέχεια ο ειδικός εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών Βασίλης Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών κατά τον απεγκλωβισμό ατόμων σε ένα σεισμό. Οι εργασίες της διημερίδας, κατά την πρώτη μέρα, θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ.

Τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 4.45 το απόγευμα ο Πυραγός της 6ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Βασίλης Μαρτζάκλης και νωρίτερα ο Επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Ηλία Μανιάτης θα αναφερθούν στα μέσα απεγκλωβισμού και στους τρόπους συνεργασίας των εθελοντικών ομάδων κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμών ενώ στη συνέχεια θα γίνει και πρακτική επίδειξη στη χρήση εργαλείων του ειδικού οχήματος σεισμού που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός συμπολίτη μας.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από την ομάδα διαχείρισης του blogs αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.