Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Tο ΔΙΑΖΩΜΑ στην αρχαία Στράτου

Επίσκεψη εργασίας στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού.
Ο κ. Σταύρος Μπένος θα επισκεφθεί το μνημείο της Στράτου στις 11:00 π.μ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, τον Γενικό Γραμματέα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη , την Προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας........
 Αρχαιοτήτων κα Ολυμπία Βικάτου και τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Λάζαρο Κολώνα.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας 13:00 μ.μ.  ο κ. Παύλος Μοσχολιός και ο κ. Σταύρος Μπένος θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  (Δημαρχείο Αγρινίου), με θέμα την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» (www.diazoma.gr)  είναι ένα Κίνημα Πολιτών, στο οποίο ήδη συμμετέχουν 620 προσωπικότητες από την επιστημονική κοινότητα (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές) καλλιτέχνες και διανοούμενοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως πλήθος ενεργών πολιτών.
Κύριος σκοπός του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», σύμφωνα με το καταστατικό του,  είναι η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και η διάδοση των αξιών της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός συμπολίτη μας.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από την ομάδα διαχείρισης του blogs αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.