Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ηλεκτρονικό εμπόριο

Της Μαρίας Πιλάτου

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η τάση των Ελλήνων να χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό προκειμένου να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και να δραστηριοποιούνται σε αυτόν, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Ο Έλληνας κατανοεί πλέον ότι με το internet εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Ειδικότερα οι on line επαγγελματίες πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Σε αυτό συμβάλλουν καθοριστικά πολλά site δημοπρασιών τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να γίνουν έμποροι πουλώντας είτε μεταχειρισμένα προϊόντα τους είτε ακόμη και αντικείμενα τα οποία έχουν κατασκευάσει μόνοι τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα επιπρόσθετο εισόδημα.
Το διαδίκτυο όπως όλα δείχνουν σύντομα θα αποτελέσει κύρια......
 επιλογή για τους επαγγελματίες καθώς θα κατορθώσουν με τη χρήση αυτού, να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα , θα έχουν πολύ μικρότερες απαιτήσεις όσον αφορά στο χώρο και στο προσωπικό ενώ ταυτόχρονα θα απευθύνονται σε σαφώς μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις από την άλλη ολοένα και συνειδητοποιούν πως η ηλεκτρονική τους παρουσία, τους προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα το οποίο βέβαια είναι η άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων χωρίς πολλούς μεσάζοντες, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η διεθνής ύφεση και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση ευνόησε φανερά την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς πραγματοποιήθηκαν εναλλακτικές αγοραπωλησίες καθώς εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές αφού οι Έλληνες χρήστες του internet κατανάλωσαν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών πάνω από 1,4 δίσ. ευρώ μέσα στο χρόνο.
Οποιοσδήποτε σήμερα μπορεί να στήσει αρκετά γρήγορα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ( e- shop) με βασικές λειτουργίες την ύπαρξη shopping cart , wish list και τις online πληρωμές .
Αυτό που χρειάζεται πρωτίστως ωστόσο η σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα είναι η εφαρμογή e- Commerce με στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος marketing πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών μέσα από το οποίο οι καταναλωτές να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός συμπολίτη μας.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από την ομάδα διαχείρισης του blogs αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.